5de dan (godan) erkenning – 13 januari 2019

5de dan diploma vanuit Hombu Japan

Met grote trots en dankbaarheid mag ik aankondigen dat op voordracht van de organisatie AKN de Aikikai Hombu organisatie in Tokyo, Japan vandaag (13 januari 2019) mij mijn 5de dan Aikikai Aikido heeft toegekend.

Dit jaar is tevens mijn 25 jarig jubileum in Aikido en vandaag precies bestaat mijn dojo Ima Juku 14 jaar. Het heeft zo moeten zijn!

Mijn dank gaat allereerst uit naar mijn geweldige leden van Ima Juku. Zonder hen zou de dojo niet bestaan en mijn Aikidopad er anders hebben uitgezien. De groep is uitzonderlijk en voelt als familie. Iedereen ondersteunt de dojo op zijn of haar eigen manier en daar ben ik ontzettend blij mee en trots op. We hebben nog een lange weg te gaan, zullen moeten bewijzen dat we er over 20 jaar ook nog zijn maar de weg die we tot nu toe hebben afgelegd loop zonder grote hobbels. Inmiddels hebben we 8 zwarte banders en komen er dit jaar hopelijk weer twee bij. In de kyugraden wordt minstens, misschien nog wel harder gewerkt om het pad te vinden wat voor hen ligt. Ik weet hoe moeilijk het voor hen kan zijn als ik in mijn zoektocht weer technisch dingen aanpas omdat dat voor mij beter voelt. Ook ik zoek naar mijn Aikido. Mijn dank gaat naar ieder lid van Ima Juku!

Daarnaast is de organisatie Aikido Kenshukai Nederland in samenwerking met Dr. Peter Goldsbury Sensei uit Hiroshima, Japan een hele mooie aanvulling op ons Aikidopad. Samen proberen we Aikido op de kaart te zetten in Nederland en doen dat in een ontspannen sfeer waar ruimte is voor ieders eigen ontwikkeling en stijl. Dank daarvoor.

Al die jaren is Suganuma Shihan uit Fukuoka Japan mijn voorbeeld en licht op het pad geweest. Vele wijze lessen heb ik van hem geleerd en elke keer als ik in Japan kom om bij hem en zijn orgaisatie Shohei Juku te trainen voel ik mij enorm welkom. Altijd kom ik thuis met persoonlijk huiswerk. Het voelt altijd als thuiskomen. Mijn oprechte dank daarvoor.

Ook gaat er veel dank uit naar mijn Aikido en persoonlijke vriend André Struik. Ook hij heeft vandaag zijn 5de dan toegekend gekregen. Samen bewandelen we het pad en steunen elkaar en elkaars dojo’s daar waar het mogelijk en soms noodzakelijk is. Vele beslissingen hebben we samen genomen en vele uren hebben we samen over Aikido gepraat en samen beoefend. Samen hebben we onze dojo’s vorm gegeven. Onze reizen naar Japan zijn onuitwisbaar! Dat er nog meer mogen volgen! Bedankt goede vriend!

En natuurlijk last but not least mijn eigen familie. Al 25 jaar dealen zij met mijn Aikido verslaving en alle tijd die dat opslokt. Ik zou willen dat ik iets meer van hun geduldigheid zou hebben. Dank voor jullie onvoorwaardelijke support Jacqueline, Timo en Laura!

Het pad is oneindig in Aikido dus ik heb niet de illusie dat ik de finesses van Aikido beheers. Ik probeer wat ik leer door te geven aan iedereen die het wil leren. Daarnaast maar net zo belangrijk probeer ik van hen te leren en waardeer ik hen die mij zo nu en dan op dingen wijzen op het pad dat ik zoek.

Domo Arigato gozaimashita

Arjan de Vries

Ima Juku Dojo Cho

5de dan Aikikai Aikido

(34)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *