Arjan de Vries, Ima Juku Dojo Cho

Ik probeer Aikido toe te passen in mijn dagelijks leven. Niet alleen het beoefenen van Aikido zorgt voor mentale verandering maar ook de levenslessen van Suganuma Sensei. In de afgelopen 20 jaar heeft hij regelmatig dingen verteld. Ik heb getracht er zo goed mogelijk naar te luisteren en geprobeerd het in mijn leven toe te passen. Geen eenvoudige opgave omdat Sensei nooit vertelt hoe jij het moet doen. Je moet er voor jezelf iets uithalen. Dat is en blijft een enorme uitdaging. In mijn blog probeer ik jullie af en toe daarvan iets door te geven. Let wel, het is mijn interpretatie. Ik heb niet de illusie dat ik het goed doe maar ik doe mijn uiterste best. Het opent discussie die mij zeker nieuwe inzichten verschaffen. Daarnaast deel ik mijn gedachten over Aikido met jullie. Het staat je vrij te reageren op een blog. Het zet mij weer aan tot nadenken en verbeteren. Dank daarvoor.

Iets over mezelf

Na jaren van intensief trainen besloot ik in 2005 om de dojo Ima Juku te openen. In Baarn kon ik een groep starten en besloot ook een locatie te openen in Zeist om het Aikido nog verder te verspreiden.

Mijn doel is om Aikido zoveel mogelijk te delen met anderen die het willen leren. De manier waarop Suganuma Sensei zijn dojo inricht en de wijze waarop hij met de mensen omgaat is voor mij een inspiratie en ik probeer zoveel mogelijk van hem te leren. Dit is ook de reden dat ik naar Japan ga en naar stages van hem waar dat mogelijk is. Mijn motto is: “Aikido is voor het leven.” Het gaat niet alleen om technieken maar ook om relaties! Die veranderen telkens weer en daarom blijft het bij Aikido altijd interessant.

Ik heb niet de illusie dat het Aikido dat ik laat zien het ware Aikido is maar ik probeer mijn uiterste best te doen om het pad waarop Suganuma Sensei zich bevindt te volgen en zijn manier uit te dragen naar anderen.

Aikido heeft mijn leven in positieve zin veranderd en ik beschouw het als een voorrecht om het ook met andere geïnteresseerden te delen.

In de dojo word ik geassisteerd door drie gecertificeerde assistent leraren te weten, Dennis Bunt, Martijn van Brummelen en Rudi Brouwer (allen tweede dan). Zij nemen de lessen waar als ik niet in de gelegenheid ben en vangen de nieuwe mensen op.

Tot ziens in de dojo!

Arjan de Vries
Godan (5de dan)

Arjan de Vries
Ima Juku Dojo Cho, 5de dan Aikido

(0)